2018. november 7., szerda

Prémium linképítés 2018

Weboldalunk látogatottságának növelésében és a google bizalmának megszerzésében nagy szerepet játszik a linképítés. A természetes úton létrejött hivatkozások minősége nagyban befolyásolja a megjelenésünket a keresők találati listáján. A mai trendek szerint pr cikkes linket kell építeni mert azt a google jobban szereti mint a linkkatalógus linket, mondják sokan.
Vannak még olyan linkkatalógusok, bizalmi faktorral, ahova érdemes linket ajánlani. Ezeknek az ismérve a keresőbarátság, a leírást és a linket külön aloldalon hozza, ilyen a phpweby linkkatalógus motor, nagyon szeretem. A linképítés során a linkkatalógusba való ajánlásnál körültekintőnek kell lenni. Kerüljük a linkfarm oldalakat ahol tömegesen vannak a linkek. Olyan linkkatalógusba ajánljunk ahol leírásgazdag szövegkörnyezet található és gondozott a katalógus, értem ezalatt, hogy a katalógusra is a linképítés megtörtént, folyamatosan kapnak aloldalai is külső linkeket és rendszeres a linkelfogadás.
A másik linképítés lehetőség a pr cikkes szövegírás és linkelés. Ennek lényege, hogy egy portálon, vagy egy blogon írok egy cikket az adott témáról és egy kulcsszóra linket helyezek el ami az éppen linképített oldalra mutat. Ez a fajta linképítés módszer azt a célt szolgálja, hogy a cikket a google nem spamnak, nem linknek veszi hanem egy tényleges blogbejegyzésnek és így a link is értékesebb számára és a linkelt oldal számára. Ezzel a lehetőséggel organikus látogatókat is küldhetünk oldalunkra.
Ilyen pr cikkes linkeket nagyobb, látogatottabb portálok, 30-50ezer forintért adnak el, ami nem túl előnyös mert google büntetést vonhat maga után, ugyanis a google irányelvei szerint linket eladni, venni semilyen formában nem szabad. A legjobb módszer a kölcsönösség, két weboldal tulajdonos megegyezik, hogy bejegyzést írnak egymás oldaláról és linket helyeznek el benne. Ez a módszer hosszú távon jót tesz mindkét weboldalnak.
Milyen linképítés tényezők játszanak szerepet a google szemében?

  • Ne spammelj
  • Ne hozz létre mesterségesen linkeket
  • Értékes tartalmat írj, hogy a bloggerel meglinkeljék oldalad
Érdekes lehet ez a tényállás de tényleg ha mindenki arra várna, hogy a bloggerek meglinkeljék akkor aztán nézegethetnénk mert nem sok oldalnak lenne természetes linkje. Ígyhát készítünk magunknak természetes blogger linket, ezt nevezzük linképítésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése